Borstvoedingsadvies

Bij opstart van borstvoeding en/of problemen

Het is een echte meerwaarde om hierbij goed voorbereid te zijn. Borstvoeding geven is namelijk echt teamwork. Het is een leerproces waar jullie elkaar beiden ruimte mogen geven om te groeien en te ontdekken.

Bekkenbodemtherapie is aangewezen bij:
 • Urinaire problemen

  • Stress- of inspanningsincontinentie: urineverlies bij hoesten, niezen, persen, springen, duwen, trekken, …

  • Urge-incontinentie

  • Plaspatroon: te veel of te weinig plassen

  • Terugkomende blaasontstekingen

 • Problemen van de stoelgang

  • Constipatie

  • Diarree

  • Onvolledige lediging

 • Pijnklachten

  • Pijn ter hoogte van het staartbeen, schaambeen, de sacro-iliacale gewrichten, liezen, bekkenbodem, …

  • Bekkenklachten en lage rugpijn

 • Post-partumherstel bij vaginale bevalling én keizersnede

Waaruit bestaat bekkenbodemtherapie?

In deze sessies wordt aangetoond hoe jouw houdings- en bewegingspatroon van invloed kunnen zijn op de klachten. De relatie van de bekkenbodem en het ademhalingspatroon wordt uitgelegd en verder geoptimaliseerd. Er wordt ook concreet advies gegeven voor een goede toilethygiëne. 

Samen ontdekken we wat de bekkenbodem inhoudt, waar die gelegen is en welke spieren en andere structuren er deel van uitmaken. De verschillende functies van de bekkenbodem worden duidelijk uitgelegd aan de hand van een bekkenmodel en het belang van een goed functionerende bekkenbodem wordt geïllustreerd door middel van een grafische voorstelling. 

Je leert jouw bekkenbodem bewust voelen en leert het verschil tussen spannen én ontspannen. Naarmate de sessies vorderen oefenen we meer op kracht, uithouding en doen we ook enkele weerstandsoefeningen om uiteindelijk alles te integreren in jouw dagelijkse leven.

Ik zet je op weg met enkele core stability oefeningen die je ook eenvoudig thuis kan uitvoeren met behulp van klein oefenmateriaal.