CORONAMAATREGELEN: DRAAG EEN CHIRURGISCH MONDMASKER (geen stoffen) + NEEM GROTE BADHANDDOEK MEE

Babymassage en -wellness

Doelgroep
1 maand - 9 maanden
Datum
Maart 2021
Tijdstip
10:00 - 12:00

Net zoals borstvoeding is babymassage één van de beste manieren om het lichamelijk contact tussen ouder en kind te bevorderen. Ieder van ons bezit instinctief de vaardigheid om te masseren al moet deze intuïtieve vaardigheid af en toe wat verder ontdekt worden.

Bedoeling van deze workshop is dat je vertrouwen groeit door ervaring en je jouw eigen persoonlijke aanpak ontwikkelt. Belangrijk is wel dat je er de tijd voor neemt opdat zowel jij als je kindje zich er goed bij voelen. Tijdens deze workshop krijg je waardevolle tips om de massage goed aan te pakken onder begeleiding van een deskundige kinesitherapeut en vroedvrouw. 

Voor wie?

Babymassage kan al reeds vanaf één maand na de geboorte. Vanaf een leeftijd van negen maanden is de ontdekkingsdrang van het kind soms te groot, kan het moeilijker stilzitten, waardoor ze het de massage vaak minder graag hebben.

Voordelen

  • Babymassage versterkt de natuurlijke band tussen jou en je kindje. Je leert de verschillende signalen van je baby sneller herkennen en ook te begrijpen waardoor je makkelijker kan reageren. Op die manier stimuleer je ook de sociale ontwikkeling. Je kindje voelt zich veilig en geborgen.
  • Babymassage stimuleert de bloedcirculatie en houdt de groeiende spieren en gewrichten soepel. Omwille van het kalmerend effect op het spijsverteringsstelsel kan het verlichting bieden bij krampjes of constipatie.
  • Babymassage is goed voor de huiddoorbloeding. De aanraking bevordert de zintuigelijke groei.
  • De hartslag van je baby’tje vertraagt waardoor het makkelijker kan inslapen.