CORONAMAATREGELEN: DRAAG EEN CHIRURGISCH MONDMASKER (geen stoffen) + NEEM GROTE BADHANDDOEK MEE

Contact

Laat Van Je Horen

Indien je een voorkeur hebt voor een bepaalde zorgverlener, gelieve je dan rechtstreeks tot deze persoon te wenden. Neem telefonisch contact op of maak online een afspraak.

Contact

Kinesitherapie

Vroedkunde

Diëtetiek

Jouw Mening

Een multidisciplinaire praktijk die je ondersteunt en informeert maar je ook toelaat om op je eigen unieke manier jezelf, je lichaam en geest te ontdekken. Geen vraag te veel, geen telefoontje of mailtje dat onbeantwoord blijft. Zit je zelf met een vraag? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op! Wij staan je graag bij met raad en daad.

Wil jij jouw mening over Embodhi delen? Laat weten wat jij van ons vindt via onderstaand contactformulier.

  Locatie

  Marktweg 99C
  9500 Geraardsbergen

  Socials

  LET'S GET SOCIAL

  • ✴ BIG NEWS ✴
VANAF 1 JUNI VERSTERKT @veramasschelein HET EMBODHI TEAM!!
Omdat wij heel erg enthousiast zijn én enorm geloven in haar vaardigheden, mogen jullie haar alvast ontmoeten.
Vera is een intelligente jongedame die altijd straalt. Tijdens haar kinderjaren werd haar goedlachse persoonlijkheid echter enorm uitgedaagd. Ze kon niet altijd zomaar eten wat ze wou door haar gevoeligheid voor gluten. Op chirokampen nam ze bijvoorbeeld speciale glutenvrije voeding mee om toch zo comfortabel mee te kunnen doen met de rest van de groep terwijl diezelfde groep zich volpropte met allerlei lekkers zonder er zelfs te hoeven over nadenken.
Door haar opleiding tot diëtiste kreeg ze meer inzicht in haar lijf en voedingspatroon. Wat initieel als glutenintolerantie bestempeld werd, bleek uiteindelijk prikkelbaardarmsyndroom. Toch is Vera ervan overtuigd dat deze stempel niet het zoveelste etiket hoeft te zijn.
Door haar eigen ervaring beseft ze dat deskundig voedingsadvies niet altijd tot strikte diëten hoeft te leiden. Om te voorkomen dat jij jezelf onmenselijke en vooral ongezonde dieetpogingen oplegt, omwille van welke redenen ook, staat zij je graag bij met raad en daad.
Bij Embodhi zijn wij immers fan van handelen vanuit je buikgevoel en daarom past Vera zo goed bij het team. "Good food brings good mood." Alleen mag je dat buikgevoel hier nogal letterlijk nemen (hihi). 😉
Je kan bij haar terecht voor:
🔸️algemene informatie omtrent gezonde voeding
🔸️ alles over het correct leren lezen en interpreteren van voedingsetiketten
🔸️ de steeds groeiende problematiek van allergieën en intoleranties (gluten, lactose, koemelkeiwit, ...)
🔸️ tegengaan van ongemakken bij coeliakie en prikkelbaardarmsyndroom 
🔸️ voedingsadvies bij nierproblematiek en dialyse
🔸️ voedingsadvies en aanpassingen tijdens de zwangerschap bij diabetes en hypertensie
Binnenkort kan je bij haar ook afspraken inplannen.
Nu al contact opnemen met Vera? Dat kan!
📧 vera@embodhi.be
  • Een fijne Moederdag gewenst aan
♡ alle mama's to be
♡ alle new moms
♡ alle solo-mama's
♡ alle zonder-mama's
♡ alle wensmama's
♡ alle sterrenmama's
♡ alle single mama's
♡ alle stiefmama's en plusmama's
♡ alle mama's die rouwen
♡ alle pleegmama's en adoptiemama's
♡ alle dierenmama's
En een hele fijne Moederdag aan onze eigen mama's in het bijzonder; An en Tania 🧡
》Ken jij een mama of mama in wording? Laat haar weten dat ze het fantastisch doet en tag haar hieronder zodat ze dit berichtje ziet.
  • Vandaag wil ik mijn liefste collega en vriendin Sinja in de kijker zetten. Vandaag vieren we namelijk haar beroep; 5 mei is het Internationale Dag van de Vroedvrouw.
Met veel plezier hoor ik hoe de mama's in de praktijk tevreden en opgetogen vertellen over haar capaciteiten als vroedvrouw.
En voor mij is Sinja niet zomaar een vroedvrouw. Ik merk dat ze haar beroep met hart en ziel beoefent, met heel veel liefde voor het vak en het leven en dat ze echt wel een grote meerwaarde is voor alle gezinnen die ze begeleidt voor, tijdens en na de zwangerschap. 
Sinja, je bent een pracht van een vroedvrouw en dat mag gezegd worden!
Liefs,
Lien
  • Wist je dat het vrouwenlichaam iets magisch is?
Je hoeft zelfs niet zwanger geweest te zijn om borstvoeding te geven.🤱
Door middel van geïndiceerde lactatie, onder begeleiding van een lactatiekundige, kan iedere vrouw borstvoeding geven. Gek hé?
Dit kan worden toegepast bij draagmoederschap, lebische koppels waarvan de dames beiden willen voeden, adoptie en pleegzorg (mits toestemming van de biologische mama).
Onze vroedvrouw Sinja heeft destijds haar paper in lactatiekunde hierover gemaakt en intussen al enkele gezinnen in dit prachtige traject mogen begeleiden!
Interesse?
Contacteer haar gerust voor een verkennend gesprek
📱+32 473 29 99 12
📧 sinja@embodhi.be 
🖥www.embodhi.be
Of maak een afspraak via link in bio
  • Om het groot en klein toilet mogelijk te maken, dienen onze bekkenbodemspieren goed te ontspannen.
Wanneer deze onvoldoende ontspannen, kan je ongemakken ervaren zoals obstipatie, moeilijkheden om te starten met plassen of zelfs een blaasontsteking.
De zithouding is mede bepalend voor het ontspannen van onze bekkenbodem.
🔅Neem rustig de tijd en haast je niet. Haast en spoed is zelden goed.
🔅Ga volledig met je beide billen op het toilet zitten. Squatten zodat je boven het toilet zweeft ontspant de bekkenbodem niet volledig.
🔅Laat je broek of rok zakken tot op de enkels en plaats de knieën een beetje uit elkaar.
🔅Neem de houding aan zoals beschreven in de posts.
🔅Adem rustig en natuurlijk door zonder je keel toe te zetten.
🔅Onderbreek de plas nooit en ga niet persen.
  • Speciaal voor onze nieuwste blogpost gingen wij ten rade bij een lingeriestylingspecialiste Siem Devos van @bustique_lingerie.
Met veel plezier geeft ze jou de belangrijkste punten waarop te letten bij het kiezen van een goede beha.
Een comfortabel zittende beha zorgt ervoor dat je goed in je vel zit en waardoor je veelal vergeet dat je er eentje draagt. Het vinden van de perfecte beha is essentieel voor het persoonlijke comfort en de nodige ondersteuning. Een goede beha fitting zorgt voor een betere lichaamshouding, meer rugontlasting en meer comfort. Een goed passende beha kan heel wat nek- en schouderklachten verlichten. Bovendien kan het mirakels verrichten voor je lichaam én voor je zelfbeeld.
En voor de mama's onder ons heeft @bustique_lingerie net aangekondigd dat ze een prachtige borstvoedingbeha binnen hebben van @primadonnalingerie. Verkrijgbaar in roze en zwart, makkelijk te openen met één hand en met uitneembare beugels.
Ps: let ook even hoe het model straalt in lingerie gekocht bij Bustique en prachtig in beeld werd gebracht door boudoirfotografe @deborahgaytantboudoir
  • Deze week startten we in de praktijk met een ludieke roeicompetitie waarbij enthousiaste praktijkbezoekers 1km roeien in een zo snel mogelijke tijd.
Het is fantastisch om te zien hoe gemotiveerd de deelnemers zijn. Van zodra ze hun voeten vastgespen in de riemen van de roeiergometer verandert alles. Ze zullen hoe dan ook de eindmeet bereiken.
Het is werkelijk prachtig dat ze zo graag deelnemen en proberen om het tijdsrecord van dat moment te verbeteren. Gefocust op hun doel, komen ze er toe. De één al wat roder of zweterige dan de ander. Ze verschillen allemaal en allen hebben ze hun eigen unieke lichaamskarakteristieken.
Één ding hebben ze echter gemeen: een positieve mindset die hun lichaam overtuigt om niet op te geven vooraleer het doel bereikt is.💪
  • De bekkenbodemspieren zijn zowel bij de vrouw als man van groot belang.
Weetje: De bekkenbodemspieren van de man zijn veelal sterker dan die van de vrouw door afwezigheid van een opening voor de vagina.
Ze spelen een belangrijke rol in ons dagelijkse leven en hebben verschillende functies:
• gecoördineerde samenwerking met het middenrif (= belangrijkste ademhalingsspier)
• optimaal lichaamsalignement en bijdrage tot core stability als onderdeel van verschillende functionele spierkettingen waar ook de buik-, rug-, bil- en heupspieren deel van uitmaken
• ondersteunen van de inwendige buik- en bekkenorganen en voorkomen van verzakking van onder meer de blaas, baarmoeder en endeldarm (= laatste deel van dikke darm)
• balans tussen spanning en ontspanning om urine, stoelgang en winden op te houden wanneer nodig + plassen en groot toilet mogelijk maken zonder dat persen nodig is
• penetratie mogelijk maken door fysieke én mentale ontspanning
Was jij al op de hoogte van het belang van de bekkenbodemspieren?
  • 🧡 BUIKGEVOEL 🧡
In onze praktijk leren wij jou als bezoeker om opnieuw te leren vertrouwen op je buikgevoel, zeg maar je oerinstinct. Dit helpt je tijdens je revalidatie als patiënt om je lichamelijke grenzen aan te voelen, te vertrouwen op je lichaam tijdens de zwangerschap, ...
Je instinct is een heel specifiek, aangeboren gevoel of drang om zaken op een bepaalde manier af te handelen. Het stelt je in staat om dingen te begrijpen zonder voorafgaande doordachte analyse of redenering. Waarom je dat gevoel of die drang ervaart, hoef je heus aan niemand uit te leggen of te verantwoorden. Wanneer je juist zit, weet je dat gewoon. Het is een gevoel gebaseerd op onbewust verzamelde informatie. 
Vraag jezelf eens af of het werkelijk je buikgevoel is dat spreekt? Of is het je ego die alweer de dingen probeert te controleren?
Gebruik je buikgevoel als kompas. Door in volle verbinding te staan met jezelf kan je opnieuw leren vertrouwen op je intuïtie.
Hier alvast enkele tips om je 'gut feeling', 'die innerlijke stem' aan te sterken:
🔅 Neem een social media break
🔅 Spendeer tijd in de natuur
🔅 Mediteer
🔅 Luister naar je lichaamsignalen
🔅 Breng tijd door met honden of baby's
🔅 Interpreteer je dromen
🔅 Verlaat af en toe je comfortzone 
🔅 Denk niet na over wat anderen vinden