CORONAMAATREGELEN: DRAAG EEN CHIRURGISCH MONDMASKER (geen stoffen) + NEEM GROTE BADHANDDOEK MEE
Orthopedische revalidatie en pre- operatieve oefentherapie

Orthopedie

Revalidatieproces

Bij Embodhi kan je terecht voor de orthopedische revalidatie na bijvoorbeeld het plaatsen van een gewrichtsprothese, het herstel van peesletsels, conservatief of chirurgisch herstel van breuken en allerhande operaties zoals een meniscectomie of kruisbandenherstel.

In de eerste sessies wordt gestreefd naar een afname van de pijn, zwelling en eventuele huidverkleuring die de gewrichtsstijfheid in de hand kunnen werken. Een vroeg herstel van de mobiliteit induceert een gunstige prognose voor verder herstel. Tevens wordt er ook aandacht besteed aan de genezing van het littekenweefsel om te voorkomen dat eventuele verklevingen en vetinfiltratie de beweeglijkheid inperken. Littekens vormen een belemmering van de bloedcirculatie en stofuitwisseling tussen de weefsels onderling. Ze zijn vaak ook oorzaak van het resterende pijngevoel na een chirurgische ingreep, trauma of brandwonden.

Wanneer jouw belastbaarheid het toelaat, wordt van de eerder passieve oefentherapie overgegaan tot een meer actieve oefenvorm. Deze fase is gericht op een optimaal houdings- en bewegingsgevoel, goede stabiliteit en herstel van kracht en uithouding van de verschillende aangedane weefsels.

In de laatste fase wordt de functionele oefentherapie geïntroduceerd als voorbereiding op het hervatten van de dagelijkse activiteiten en het professionele beroepsleven en/of hobby’s.

Doelstellingen

  • Afname van pijn en zwelling
  • Versoepelen van het littekenweefsel
  • Herstel van de mobiliteit
  • Herwinnen van lichaamsbesef, houding- en bewegingsgevoel
  • Gewrichtsstabiliteit
  • Kracht en uithouding
  • Functionele oefentherapie i.f.v. beroepsleven en/of hobby’s