CORONAMAATREGELEN: DRAAG EEN CHIRURGISCH MONDMASKER (geen stoffen) + NEEM GROTE BADHANDDOEK MEE

Vera Masschelein

Diëtiste

Een gezonde, evenwichtige levensstijl is altijd al mijn passie geweest. Door dit dan over te brengen naar andere mensen, heb ik van mijn passie mijn beroep kunnen maken. Met mijn positieve ingesteldheid, ga ik graag de uitdaging aan om mensen mee te nemen in mijn visie op een gezonde levensstijl. Ik begeleid en ondersteun met dieeteducatie en voedingsadvies naargelang het individueel profiel van de persoon die voor mij zit.

Biografie

In 2020 studeerde ik af als diëtiste aan de Odisee Hogeschool Gent. In het laatste jaar vertrok ik op buitenlandse stage naar Suriname om daar mijn bachelor proef te voltooien met betrekking tot mensen die hemodialyse volgen en/of mensen met chronische nierinsufficiëntie.
 
Na het afstuderen had ik de smaak te pakken en vulde ik mijn basisopleiding aan met een postgraduaat in de  nefrologische diëtetiek aan de Hogeschool Gent. Daarnaast heb ik mij ook gespecialiseerd als FODMAP-diëtiste; voor een meer optimale begeleiding van personen met het prikkelbaredarmsyndroom.
 
Momenteel ben ik ook werkzaam als klinische diëtiste in het Universitair Ziekenhuis te Gent (UZ Gent) en combineer ik dit sinds kort met een zelfstandige activiteit. Al van in het begin van mijn studietijd droomde ik van een carrière als zelfstandige diëtiste met veel transparantie en een nauwe samenwerking met andere disciplines. Geen minuut heb ik dan ook getwijfeld om spontaan te solliciteren voor een plaatsje binnen het Embodhi team. 
 

Opleidingen

2021

Postgraduaat Nefrologische diëtetiek – HoGent

2017 -2020

Bachelor Voedings-en dieetkunde – Odisee Hogeschool

Werkervaring & Stages

 • Zelfstandige Diëtiste Multidisciplinaire praktijk Embodhi (Geraardsbergen, 2021)
 • Diëtiste UZ Gent, Gent (2021)
 • Stage diëtiste dialyse, ASZ Geraardsbergen (Geraardsbergen, 2021)
 • Sage diëtiste dialyse, AZ Glorieux Ronse (Ronse, 2021)
 • Diëtiste Colruyt Group, (Halle, 2020)
 • Erasmusstage (Suriname, 2020)
 • Stage Jan Yperman Ziekenhuis (Ieper, 2020)
 • Stage Grootkeuken, ASZ Geraardsbergen (2018)
   

Bijscholingen

 • Het laag-FODMAP dieet – Ann Parmentier en Jo Mons (2021)

Contact Info

Telefoon : +32 483 42 35 50
E-mail : vera@embodhi.be

Maak hier uw online afspraak.