Prenatal Mobility Training

Prenatale stijfheid kan aanleiding geven tot beperkingen in de baarmoeder en zo de positie van de baby beïnvloeden. Veel van die beperkingen komen voort uit de manier waarop we leven, zitten, staan en bewegen.

Het nut van mobiliteitstraining

 

De zwangerschap is meestal een staat van verhoogde mobiliteit door de inwerking van allerlei hormonen. Doch neigen bepaalde lichaamszones meer restrictief te raken dan andere.

Door de groei van de baby worden de organen omhoog gedrukt en vermindert de beweeglijkheid van je middenrif waardoor de bovenrug verstijft. Ter compensatie kunnen de schouders meer naar voren komen te hangen. Dit alles kan je meer voorbeschikt maken voor lage rugklachten.

Bewuste mobilisatieoefeningen helpen de restricties op te heffen en houden je hele lichaam soepel zodat je fit bent voor je bevalling.

Is mobiliteitstraining iets voor mij?

01. Je bent gezond

Elke vrouw met een gezonde zwangerschap (zonder complicaties) mag deelnemen. Bij twijfel raadpleeg altijd jouw gynaecoloog.

02. Je bent 14 weken zwanger

Best wacht je tot 14 weken (innestelingsperiode) om te vermijden dat je lichaam te veel nieuwigheden ondervindt in één keer.

03. Je hebt (geen) sportervaring

Je hoeft niet bijzonder lenig of sportief te zijn om ermee te starten.

Voordelen van mobiliteitstraining

Niet zomaar een workshop..

Lien is perinataal kinesitherapeute, manueel therapeute én gecertificeerde perinatale yogadocente. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks zwangere vrouwen en kersverse mama’s. Ze volgde onder meer een opleiding functionele yoga, prenatale yoga, postnatale yoga en mama-baby yoga én schoolt zich jaarlijks verschillende malen bij omtrent de zwangerschap. Bovendien is ze ook bewegingsexperte voor Libelle Mama.

Praktisch

Lesdata

Deze workshop gaat telkens door op donderdag van 17u00 tot 18u00. Voor de exacte data controleer steeds het online lesrooster.

Kostenplaatje

De prijs is inclusief het gebruik van geschikt én zwangerschapsvriendelijk materiaal en beperkt zich tot 8 deelneemsters per lessenreeks om een optimale begeleiding te garanderen. De workshop kost 25 euro en dient op voorhand betaald te worden om te vermijden dat er last-minute plaatsjes vrij zouden komen.

Benodigdheden
  • Flesje water om tijdig te hydrateren
  • Gezonde snack om de honger te stillen
  • Makkelijke en comfortabele kleding waar je makkelijk in kan bewegen
Coronamaatregelen

Conform de wetgeving en als voorzorgmaatregel voor andere mama’s en hun baby(‘s) mag je enkel deelnemen aan de workshop mits je geen symptomen (koorts, hoesten, loopneus, …) hebt.