Postnataal consult

Postpartum opvolging van mama en baby

Van zodra je bevallen bent staat vaak alles in het teken van je pasgeboren spruit. Maar ook de zorg voor jou als kersverse mama mag niet uit het oog verloren worden. Tijdens deze consulten komen de belangrijkste aspecten aan bod om de kraamzorg voor jou en je baby zo comfortabel mogelijk te maken.

Postnatale check-up:
  • Controle van het post-partum herstel van jou als pasbevallen mama: opvolging van je algemeen welzijn, involutie van de baarmoeder, verzorging van het litteken bij keizersnede/knip/scheur, beoordelen van het bloedverlies
  • Controle van je baby’s gewicht, kleur, verzorging navelstreng
  • Hielprik bij je baby
  • Hulp bij voeding van je pasgeboren baby
  • Informatie en educatie omtrent slaap, communicatie met je baby, ergonomisch dragen, …
In de periode postpartum wordt er ook bijzondere aandacht geschonken aan het mentale welzijn van de mama. Als vroedvrouw sta ik altijd klaar met een luisterend oor en beantwoord met plezier al jullie vragen.
Opvolging binnen je veilige omgeving:

De postnatale consultaties verlopen voornamelijk aan huis doordat onze vroedvrouw ook deel uitmaakt van het Pas Thuis vroedvrouwenteam. Indien gewenst kan jouw baby’tje ook gewogen en geprikt worden in de praktijk. Ervaring leert ons echter dat mama’s zich meer op hun gemak voelen in hun eigen thuissituatie en zo kan er bovendien een beter beeld gevormd worden van hoe jullie het stellen als kersvers gezin.