Etiketten lezen

Etiketten lezen
Informatie leren lezen en interpreteren op productetiketten
Voedingsmiddelen hebben allemaal een verschillende verpakking en toch hebben ze allen iets gemeenschappelijk. Alle niet-verplichte en meestal aanlokkelijke informatie op het etiket heeft namelijk maar één doel: jou zover krijgen dat je het product koopt.
Uitspraken zoals ‘0% vet‘ of ‘light‘ staan mooi op de verpakking maar betekenen daarom niet dat het echt zo is. Hoe kan jij vervolgens door het bos de bomen zien? Hoe weet jij welke producten gezond voor je zijn en welke je beter beperkt? Wat betekent ‘toegevoegde suikers‘ en moet je alleen op de calorieën letten? Waarvoor staat die “30+” op de verpakking van kaas? Waarom krijgt zalm een nutri-score D ?
Geen nood, ik leer jou hoe je etiketten slim kan interpreteren om je niet te laten vangen aan de wondere wereld van de marketing en reclame.
Bekkenbodemtherapie is aangewezen bij:
Urinaire problemen
Stress- of inspanningsincontinentie: urineverlies bij hoesten, niezen, persen, springen, duwen, trekken, …
Urge-incontinentie
Plaspatroon: te veel of te weinig plassen
Terugkomende blaasontstekingen
Problemen van de stoelgang
Constipatie
Diarree
Onvolledige lediging
Pijnklachten
Pijn ter hoogte van het staartbeen, schaambeen, de sacro-iliacale gewrichten, liezen, bekkenbodem, …
Bekkenklachten en lage rugpijn
Post-partumherstel bij vaginale bevalling én keizersnede
Waaruit bestaat bekkenbodemtherapie?
In deze sessies wordt aangetoond hoe jouw houdings- en bewegingspatroon van invloed kunnen zijn op de klachten. De relatie van de bekkenbodem en het ademhalingspatroon wordt uitgelegd en verder geoptimaliseerd. Er wordt ook concreet advies gegeven voor een goede toilethygiëne.
Samen ontdekken we wat de bekkenbodem inhoudt, waar die gelegen is en welke spieren en andere structuren er deel van uitmaken. De verschillende functies van de bekkenbodem worden duidelijk uitgelegd aan de hand van een bekkenmodel en het belang van een goed functionerende bekkenbodem wordt geïllustreerd door middel van een grafische voorstelling.
Je leert jouw bekkenbodem bewust voelen en leert het verschil tussen spannen én ontspannen. Naarmate de sessies vorderen oefenen we meer op kracht, uithouding en doen we ook enkele weerstandsoefeningen om uiteindelijk alles te integreren in jouw dagelijkse leven.
Ik zet je op weg met enkele core stability oefeningen die je ook eenvoudig thuis kan uitvoeren met behulp van klein oefenmateriaal.