Faq

Frequently Asked Questions

Afhankelijk van jouw hulpvraag kan je terecht bij onze verschillende zorgverleners. Je kan deze steeds telefonisch bereiken. Hebben wij jouw telefoontje gemist, spreek dan een berichtje in en dan bellen wij jou zo snel mogelijk terug. Misschien zijn we op een opleiding of druk aan het werk. Je mag natuurlijk ook altijd later eens opnieuw proberen terugbellen of ons een mailtje sturen met jouw vraag.

Kinesitherapeute Lien is elke weekdag – van maandag tot en met vrijdag – aanwezig in de praktijk.

  • lien@embodhi.be
  • +32 470 03 34 01

Perinataal counselor, massagetherapeute en babytherapeute Katrien is elke maandag aanwezig in de praktijk.

Vroedvrouw Sinja is elke dinsdag aanwezig in de praktijk.

  • sinja@embodhi.be
  • +32 473 29 99 12

Diëtiste Vera is elke donderdagK aanwezig in onze praktijk.

  • vera@embodhi.be
  • +32 483 42 35 50

Afspraken kunnen steeds online ingeboekt worden via onze gebruiksvriendelijke agenda. Via de knop ‘afspraak‘ kom je op de agenda van onze zorgverleners. Zo maak je eenvoudig een afspraak op het moment dat jou het beste past. Enkel voor afspraken bij Katrien mag je mailen naar katrien@embodhi.be

Ben je niet zo handig met de computer dan kan je jouw zorgverlener naar keuze ook steeds persoonlijk opbellen.

  • Lien: +32 470 03 34 01
  • Sinja: +32 473 29 99 12
  • Vera: +32 483 42 35 50
  • Katrien: +32 496 30 54 63
  • Kinesitherapie

Neem steeds jouw identiteitskaart mee samen met een klevertje van jouw mutualiteit en het voorschrift voorgeschreven door jouw huisarts/arts-specialist/tandarts/psychiater.

Indien je beschikt over extra informatie zoals je medische voorgeschiedenis, bevallingsdossier, een medicatielijst, laboresultaten en/of medische beeldvorming mag je dit steeds meenemen ter vervolledigen van jouw dossier.

Het is handig als je comfortabele kleding draagt waarin je makkelijk kan bewegen. Neem een grote badhanddoek mee om op de tafel te leggen en eventueel een flesje water om tijdig te hydrateren.

  • Vroedkunde

Voor het opmaken van jouw dossier is jouw identiteitskaart en een klevertje van de mutualiteit verreist.

Heb je al een moederboekje of kindboekje in je bezit, neem dit dan ook zeker mee. Zo wordt nuttige communicatie eenvoudig gecommuniceerd met jouw begeleidende gynaecoloog(-oge).

  • Diëtetiek

Wanneer je een afspraak hebt bij de diëtiste, neem je best een klevertje mee van jouw ziekenfonds en een eventuele doorverwijzing van je arts of specialist als je dat hebt. Beschik je over eventuele laboresultaten van een onderzoek of bloedafname, dan is het handig voor de sessies om dit mee te nemen.

Per zorgverlener en afspraaktype zijn de tarieven evenals de terugbetalingstarieven duidelijk aangegeven, dit geld zowel voor de afspraken bij onze kinesitherapeute, vroedvrouw, diëtiste en afspraken rond counseling en massage.

Kinesitherapeute en manueel therapeute Lien is gedeconventioneerd.

Vroedvrouw Sinja is geconventioneerd en werkt volgens de derdebetalersregeling. Enkel consulten die vallen buiten de nomenclatuur worden niet terugbetaald.

Diëtiste Vera valt niet onder de conventie/deconventieregeling. Sessies bij haar worden gedeeltelijk terugbetaald afhankelijk van jouw mutualiteit.

Sommige mutualiteiten bieden ook gedeeltelijke terugbetaling voor psychologische ondersteuning en perinatale begeleiding. In dat opzicht krijg je ook gedeeltelijke terugbetaling bij Katrien.

De praktijk is makkelijk te bereiken via het openbaar vervoer.

  • Het is zo’n 15 minuten wandelen vanaf het treinstation Geraardsbergen.
  • Er is een bushalte van De Lijn net aan de praktijk waar bus 78 stopt (Zandbergen – Geraardsbergen – Overboelare). Kijk even op de website van De Lijn voor de correcte uurregelingen.

Kom je met de wagen? Dan kan je makkelijk parkeren op één van de zeven parkeerplaatsen voor de praktijk.

De praktijk beschikt ook over een fietsenstalling.

Afspraken kunnen zowel telefonisch als online (24 uren op voorhand) geannuleerd worden. Bij laattijdig of niet nakomen van een afspraak wordt de consultatie alsnog aangerekend.

Het is helemaal oké om borstvoeding te geven. Je mag als mama gerust borstvoeding geven in de wachtzaal, oefenzaal en zelfs tijdens je consulten indien gewenst.

Boven in de oefenzaal vind je ook een verzorgingskussen met benodigdheden om je kleintje te verschonen. Er staat ook een microgolf voor het eventuele opwarmen van water of een flesje indien je geen borstvoeding geeft.

Geen opvang wanneer je naar de postnatale kiné komt? Geen probleem; als je jouw kleintje installeert op de oefenmat dan kan hij/zij samen met jou oefenen