Postnatale Yoga
(level 1)

Waar je je ook bevindt in jouw postpartum herstel; depressie, angst en isolatie zijn een reëel gegeven. Deze lessenreeks is ontwikkeld om jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid te ondersteunen, biedt een tegenwicht aan het dagelijkse leven als een moeder en vult jouw kopje opnieuw bij zodat je zorg kan dragen vanuit een meer uitgeruste en herbronnen staat.

Het nut van yoga in de vroege postpartum periode

We oefenen op technieken en methodes die zich richten op de frequenst voorkomende postpartum issues, waaronder zachte core activatie en bekkenbodembewustzijn, versteviging van de benilspieren en adductoren en stretching van de nek, schouders en lage rug evenals ondersteuning van het zenuwstelsel. 

Is deze lessenreeks iets voor mij?

01. Je bent gezond

Neem steeds contact op met je begeleidende gynaecoloog of vroedvrouw, luister en vertrouw op het unieke genezingsproces van jouw lichaam.

02. Je bent pas bevallen

Je bent meer dan welkom in deze lessen, ongeacht de manier waarop je bent bevallen - vaginaal, al dan niet met medische interventies of keizersnede.

03. Je hebt (geen) ervaring

Ervaring met yoga is niet nodig. Je hoeft niet bijzonder lenig of sportief te zijn om ermee te starten.

Voordelen van postnatale yoga

Niet zomaar een yogadocente..

Lien is kinesitherapeute, manueel therapeute én gecertificeerde women’s health yogadocente. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks zwangere vrouwen en kersverse mama’s. Ze volgde onder meer een opleiding functionele yoga, prenatale yoga, postnatale yoga, mama-baby yoga, restorative yoga, verscheidene yogaopleidingen binnen de vrouwelijke gezondheid én schoolt zich jaarlijks verschillende malen bij omtrent de zwangerschap. Bovendien is ze ook bewegingsexperte voor Libelle Mama en geeft ze ook opleidingen zwangerschapsyoga aan kinesitherapeuten, vroedvrouwen en osteopaten.

Ontwerp zonder titel (1)

Praktisch

Lesdata

Deze lessen worden aangeboden in reeksen van 6 yogalessen gedurende 6 opeenvolgende weken. Zie het lessenrooster voor de exacte data.

Kostenplaatje

De prijs is inclusief het gebruik van geschikt én zwangerschapsvriendelijk yogamateriaal en beperkt zich tot 6 deelneemsters per lessenreeks om een optimale begeleiding te garanderen. Een lessenreeks kost 180 euro en dient in één keer betaald te worden om te vermijden dat er last-minute plaatsjes vrij zouden komen.

Terugbetaling

Goed nieuws! Omdat de kinesitherapeute medisch erkend is door het Rijksinsitituut voor Gezondheid heb je recht op gedeeltelijke terugbetaling. Via de website van jouw ziekenfonds kan je een document afdrukken om in te vullen opdat je een deeltje terugbetaald krijgt.

Bonus
 • Welkomstgeschenkje
 • Toegang tot ondersteunend online platform
 • Informatief lesmateriaal dat wordt uitgedeeld tijdens de lessen
 • Mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen via besloten Whatsapp-groep
 • Benodigdheden
  • Flesje water om tijdig te hydrateren
  • Makkelijke en comfortabele kleding: spannende yogaleggings zijn ideaal om de positie van jouw lichaam te evalueren

  Elke dame krijgt per les yogamateriaal dat ze mag gebruik. Maar voel je vrij om je eigen yogamateriaal mee te nemen.

  Coronamaatregelen en gezondheid

  Conform de wetgeving en als voorzorgmaatregel voor andere mama’s en hun baby(‘s) mag je enkel deelnemen aan de groepslessen postnatale yoga mits je geen symptomen (koorts, hoesten, loopneus, …) hebt.