Over Yoga

Voordelen van yoga

Ontdek
mijn Yoga
levensstijl.

Faq

Frequently Asked Questions

We bieden verschillende yogavormen aan in onze praktijk:

  • Zwangerschapsyoga (prenatale yoga) en yoga in de post-partum periode
  • Mama-baby yoga
  • Yoga voor het optimaliseren van de menstruatiecyclus
  • Yoga en bekkenbodem(-klachten)
  • Yoga bij fertiliteit en fertiliteitstrajecten
  • Yoga in de perimenopauzale fase

Niet alle thema’s komen wekelijks aan bod. Via het lessenrooster kan je het huidige aanbod raadplegen. Je vindt een beschrijving van elk type yogales onder het tabblad ‘yoga’.

Ervaring met yoga is helemaal niet nodig om les bij me te volgen. Door mijn instructies leid ik je veilig doorheen alle poses en bewegingen. Bovendien geef ik continu tips om bepaalde houdingen makkelijker te maken of je juist verder uit te dagen. Aangezien ik in het dagelijkse leven fulltime kinesitherapeute en manueel therapeute ben, hecht ik enorm veel belang aan blessurepreventie en kan je steeds bij me terecht indien je eventuele ongemakken ervaart.

Liefst heb ik wel dat je even voorafgaand aan de les, je me kort even vertelt wie je bent en wat je medische voorgeschiedenis is. Vind je dat te direct, mag je ook altijd een mailtje sturen naar lien@embodhi.be.

Comfortabele sportkleding vrij van ritsen, knopen en drukknopen. Wijde broeken dienen vermeden te worden om de veiligheid in elke pose te garanderen. Nauw aansluitende leggings of shorts zijn ideaal om een goed beeld van jouw gewrichtspositie te kunnen vormen. Kleed je in laagjes opdat je jezelf op elk moment aan de omgevingstemperatuur kan aanpassen.

Voorzie je eigen yogamatje en een flesje water om tijdig te hydrateren. Het kan ook handig zijn als je een extra dekentje mee neemt voor extra comfort in de verschillende houdingen of om je warm te houden tijdens de eindontspanning.

De rest van het yogamateriaal word voorzien door de praktijk maar voel je vrij om je eigen yogaprops (blokken, riempje, bolster, meditatiekussen, …) mee te nemen.

Bij het inschrijven voor een yogales, yogareeks of workshop ga je als yogi/yogini automatisch akkoord met onderstaande regels van de yogastudio toegepast volgens de principes van de Yamas.

Ahimsa – Geweldloosheid
Yoga is in de eerste plaats “een work-in”, een reis naar binnen op weg naar meer fysieke, mentale, emotionele en spirituele balans. Wees respectvol voor jezelf en probeer gevolg te geven aan je eigen gewaarwordingen om overbelasting te voorkomen.

Satya – Waarheid
Wees steeds eerlijk en oprecht. Dat betekent dat je steeds mag aangeven of een pose te intens of oncomfortabel is. Zo kan de yogadocent inspelen op jouw noden en behoeften door eventuele aanpassingen mee te geven. Las tijdig een rustpauze in of kies voor de eenvoudigere variant. In de yogales is geen plaats voor competitie of ego.

Asteya – Niet stelen
Respecteer de aangegeven annuleringstermijn en schrijf je enkel in voor een les of reeks als je zeker weet dat je deze zal volgen. Zo steel je geen plekje van een andere yogastudent die misschien ook de les wil volgen, noch de kostbare tijd en energie van de yogadocent. Je bent pas ingeschreven voor een les, reeks of workshop na betaling én ontvangst van een bevestigingsmail. Bij laattijdig annuleren wordt de les niet terugbetaald noch ingewisseld.
Steel ook geen inhoudelijke content van de lessen. Plagiaat is bij wet verdoven.

Brahmcharya – Zelfbeheersing
Probeer tijdens de lessen de andere studenten en yogadocent niet te storen of uit hun concentratie te brengen. Daarom wordt gevraagd om de gsm op vliegtuigstand of stil te zetten. Praten en bijkletsen kan na de les.

Aparigraha – Hebzuchtloosheid
Stel je open om te voelen wat een yogales voor je teweeg kan brengen. Probeer je energie niet te verspillen aan overbodige bezitstoename en nutteloze activiteiten.