Postnatale Yogatherapie

Zwangerschapsyoga bereidt je voor op de bevalling en het moederschap nadien. Verschillende aspecten zoals spierspanning, ontspanning en mentale bewustwording komen aan bod. Door te voelen wat er gebeurt, krijgen jij en je naasten meer vertrouwen in de zwangerschap, bevalling en het ouderschap.

Het nut van postpartum yoga?

De lessenreeksen bestaan uit een mix van specifieke houdingen, ademhalingsoefeningen en relaxatietechnieken om de zwangere dame te leiden tot een staat van meer balans, zelfbewustzijn, fysieke kracht en mentale rust.

Centraal staat het concept van ‘connectie‘; de verbinding aangaan met je eigen lichaam en geest en met het groeiende wondertje binnenin jou.

En hoewel elke zwangerschap en bevalling uniek is en niemand je kan leren hoe je moet bevallen, leren deze yogalessen je omgaan met eventuele angsten, pijntjes te overwinnen en te vertrouwen op je eigen innerlijke instinct met het oog op een zo natuurlijk mogelijke bevalling.

Is postnatale yoga iets voor mij?

01. Je bent gezond

Elke vrouw met een gezonde zwangerschap en bevalling (zonder complicaties) mag deelnemen. Bij twijfel raadpleeg altijd jouw gynaecoloog(-oge).

02. Je bent 6 à 8 weken postpartum

Best wacht je tot 6 weken na een ongecompliceerde vaginale bevalling én 8 weken na een buikbevalling. Start ook pas na je postpartum controle bij je gynaecoloog(-oge).

03. Je hebt (geen) ervaring

Ervaring met yoga is niet nodig. Je hoeft niet bijzonder lenig of sportief te zijn om ermee te starten. Ook hoef je geen zwangerschapsyoga gevolgd te hebben.

Voordelen van postnatale yoga

Niet zomaar een yogadocente..

Lien is kinesitherapeute, manueel therapeute én gecertificeerde perinatale yogadocente. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks zwangere vrouwen en kersverse mama’s. Ze volgde onder meer een opleiding functionele yoga, restorative yoga, prenatale yoga, postnatale yoga en mama-baby yoga én schoolt zich jaarlijks verschillende malen bij omtrent de zwangerschap. Bovendien is ze ook bewegingsexperte voor Libelle Mama.

Praktisch

Lesdata

Deze lessen worden aangeboden in reeksen van 8 yogalessen, telkens op dinsdag van 20u00 tot 21u15 gedurende 8 opeenvolgende weken.

Kostenplaatje

De prijs is inclusief het gebruik van geschikt én zwangerschapsvriendelijk yogamateriaal en beperkt zich tot 6 deelneemsters per lessenreeks om een optimale begeleiding te garanderen. Een lessenreeks kost 180 euro en dient in één keer betaald te worden om te vermijden dat er last-minute plaatsjes vrij zouden komen.

Terugbetaling

Goed nieuws! Omdat de kinesitherapeute medisch erkend is door het Rijksinsitituut voor Gezondheid heb je recht op gedeeltelijke terugbetaling. Via de website van jouw ziekenfonds kan je een document afdrukken om in te vullen opdat je een deeltje terugbetaald krijgt.

Bonus
 • Welkomstgeschenkje
 • Toegang tot ondersteunend online platform
 • Informatief lesmateriaal dat wordt uitgedeeld tijdens de lessen
 • Mogelijkheid om rechtstreeks vragen te stellen via besloten Whatsapp-groep
 • Benodigdheden
 • Zwangerschapskussen
 • 1 à 2 dekentjes om over je heen te leggen tijdens de eindontspanning en poses zachter te maken
 • Extra kussentje voor je hoofd en nek
 • Flesje water om tijdig te hydrateren
 • Makkelijke en comfortabele kleding: spannende yogaleggings zijn ideaal om de positie van jouw lichaam te evalueren
 • Elke dame krijgt per les yogamateriaal dat ze mag gebruik. Maar voel je vrij om je eigen yogamateriaal mee te nemen.
  Coronamaatregelen

  Conform de wetgeving en als voorzorgmaatregel voor andere mama’s en hun baby(‘s) mag je enkel deelnemen aan de groepslessen Zwangerschapsyoga mits je geen symptomen (koorts, hoesten, loopneus, …) hebt.