Postnatale Yoga

Waar je je ook bevindt in jouw postpartum herstel; depressie, angst en isolatie zijn een reëel gegeven. Deze lessenreeks is ontwikkeld om jouw fysieke, mentale en emotionele gezondheid te ondersteunen, biedt een tegenwicht aan het dagelijkse leven als een moeder en vult jouw kopje opnieuw bij zodat je zorg kan dragen vanuit een meer uitgeruste en herbronnen staat.

Het nut van yoga in de vroege postpartum periode

De postnatale yogalessen zijn zorgvuldig samengesteld om moeders te ondersteunen op hun reis naar fysieke en mentale vitaliteit na de bevalling. Stap op de mat en dompel je onder in een yogapraktijk ontworpen om op zachte wijze kracht, flexibiliteit en lichamelijke balans te herstellen.

Of je pas mama bent geworden die vlot doorheen de uitdagingen van het leven na de bevalling navigeert of iemand die op zoek is naar een bewuste benadering van herstel, deze lessen bieden tijd en ruimte voor zelfzorg en vernieuwing.

Sluit je aan terwijl we de veerkracht van ons postpartum lijf vieren. Begin je postpartumreis naar meer welzijn met Yogamammie – waar elke ademhaling een teken is van vernieuwing en elke pose een bewijs van innerlijke kracht.

Is deze lessenreeks iets voor mij?

01. Je bent gezond

Neem steeds contact op met je begeleidende gynaecoloog of vroedvrouw, luister en vertrouw op het unieke genezingsproces van jouw lichaam.

02. Je bent pas bevallen

Je bent meer dan welkom in deze lessen, ongeacht de manier waarop je bent bevallen - vaginaal, al dan niet met medische interventies of keizersnede.

03. Je hebt (geen) ervaring

Ervaring met yoga is niet nodig. Je hoeft niet bijzonder lenig of sportief te zijn om ermee te starten.

Voordelen van postnatale yoga

Je oefent op technieken die zich richten op de meest frequent voorkomende postpartum issues ten gevolge van het vele vertroetelen, zorgen, (borst)voeden en dragen van je kleintje. Je ontwikkelt een groter bekkenbodembewustzijnactiveert de core op een zachte manier en verstevigt de zone rond buik- en bekken in combinatie met versterking van de been- en bilspieren. Daarnaast leer je opnieuw meer ruimte maken in de schouder- en nekregio en hoe je de lage rug kan ontspannen. Na deze lessen voel je je opnieuw kalm, geaard en geconnecteerd.

Niet zomaar een yogadocente..

Lien is kinesitherapeute, manueel therapeute én gecertificeerde women’s health yogadocente. In haar praktijk begeleidt ze dagelijks zwangere vrouwen en kersverse mama’s. Ze volgde onder meer een opleiding functionele yoga, prenatale yoga, postnatale yoga, mama-baby yoga, restorative yoga, verscheidene yogaopleidingen binnen de vrouwelijke gezondheid én schoolt zich jaarlijks verschillende malen bij omtrent de zwangerschap. Bovendien is ze ook bewegingsexperte voor Libelle Mama en geeft ze ook opleidingen zwangerschapsyoga aan kinesitherapeuten, vroedvrouwen en osteopaten.

Ontwerp zonder titel (1)

Praktisch

Lesdata

Deze lessen worden aangeboden in reeksen van 8 yogalessen gedurende 8 opeenvolgende weken. Zie het lessenrooster voor de exacte data.

Kostenplaatje

De prijs is inclusief het gebruik van geschikt én zwangerschapsvriendelijk yogamateriaal en beperkt zich tot 8 deelneemsters per lessenreeks om een optimale begeleiding te garanderen. Een lessenreeks kost 85 euro en dient in één keer betaald te worden om te vermijden dat er last-minute plaatsjes vrij zouden komen.

Terugbetaling

Goed nieuws! Omdat de kinesitherapeute medisch erkend is door het Rijksinsitituut voor Gezondheid heb je recht op gedeeltelijke terugbetaling. Via de website van jouw ziekenfonds kan je een document afdrukken om in te vullen opdat je een deeltje terugbetaald krijgt.

Benodigdheden
  • Flesje water om tijdig te hydrateren
  • Makkelijke en comfortabele kleding: spannende yogaleggings zijn ideaal om de positie van jouw lichaam te evalueren

Elke dame krijgt per les yogamateriaal dat ze mag gebruik. Maar voel je vrij om je eigen yogamateriaal mee te nemen.

Coronamaatregelen en gezondheid

Conform de wetgeving en als voorzorgmaatregel voor andere mama’s en hun baby(‘s) mag je enkel deelnemen aan de groepslessen postnatale yoga mits je geen symptomen (koorts, hoesten, loopneus, …) hebt.