Connecteren met je bekkenbodem

Onze bekkenbodem komt tijdens het dagelijkse leven hard onder druk te staan. Bekkenbodemproblemen weerhouden ons ervan het leven ten volle te benutten. Dat hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Wist je dat effecten van yoga voor een gezondere bekkenbodem zelfs wetenschappelijk bewezen zijn?

Yoga voor 'down there'

We zijn er veelal op gefocust om alles in het buik- en bekkengebied zo strak mogelijk te trainen. Helaas kan het frequent en langdurig aanspannen ook nadelig zijn voor je bekkenbodem. De kunst bestaat erin om balans te vinden tussen beiden.

In deze workshop begeleidt kiné en yogadocente Lien je tijdens je ontdekkingstocht naar een optimaal ademhalings- en bewegingspatroon die jouw bekkengezondheid ondersteunen.

Je leert poses die jouw unieke en individuele lichaamshouding ten goede komen en we verdiepen ons verder in allerlei onderwerpen rond de gezondheid van het vrouwelijke bekken.

Is het iets voor mij?

01. Je bent een vrouw

Elke vrouw van adolescent tot in de menopauze is welkom zich te verdiepen in dit intieme maar o'zo belangrijke onderwerp.

02. Je bent niet zwanger

De lessenreeks zwangerschapsyoga richt zich specifiek op de zwangere vrouw en is een betere optie.

03. Je ervaart (geen) ongemakken

Last van (licht) urineverlies, zwaar gevoel, flatulentie óf juist niet. Je bent meer dan welkom!

Voordelen van deze workshop

Niet zomaar een workshop..

Lien is kinesitherapeute, manueel therapeute én yogatherapeute. In praktijk Embodhi begeleidt ze dagelijks patiënten met uiteenlopende problemen, op zowel fysiek als mentaal vlak.

Ze volgde onder meer een opleiding functionele yoga, restorative yoga, prenatale yoga, postnatale yoga en mama-baby yoga én schoolt zich jaarlijks verschillende malen bij omtrent de wetenschappelijke evidentie ervan.

Praktisch

Lesdata

De lessen worden aangeboden in een lessenreeks van 8 yogalessen, telkens op donderdag van 19u30 tot 21u30 gedurende 8 opeenvolgende weken.

Benodigdheden
  • 1 à 2 dekentjes om over je heen te leggen tijdens de eindontspanning en poses zachter te maken
  • Extra kussentje voor hoofd/nek
  • Flesje water om tijdig te hydrateren
  • Makkelijke en comfortabele kleding: spannende yogaleggings zijn ideaal om de positie van jouw lichaam te evalueren
Coronamaatregelen

Conform de wetgeving en als voorzorgmaatregel voor andere mama’s en hun baby(‘s) mag je enkel deelnemen aan de groepslessen Zwangerschapsyoga mits je geen symptomen (koorts, hoesten, loopneus, …) hebt.

Kostenplaatje

De prijs is inclusief het gebruik van kwalitatief yogamateriaal. Bovendien beperken de lessenreeksen zich tot 8 deelneemsters om een optimale begeleiding te garanderen. Een lessenreeks kost … euro en dient in één keer betaald te worden om te vermijden dat er last-minute plaatsjes vrij zouden komen.

Bonus
  • Informatief lesmateriaal dat wordt uitgedeeld tijdens de lessen
Terugbetaling

Goed nieuws! Omdat de kinesitherapeute medisch erkend is door het Rijksinsitituut voor Gezondheid heb je recht op gedeeltelijke terugbetaling. Via de website van jouw ziekenfonds kan je een document afdrukken om in te vullen opdat je een deeltje terugbetaald krijgt.

Yoga voor de bekkenbodem

Oefen je liever online?

Oefen vanop elk toestel, op elk moment, wanneer en hoe jij dat wil.

Docent: Lien Matthijs